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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  10/12/2019
Data da última atualização:  10/12/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  GINDRI, M.; ZILIO, E. M. C.; GUTERRES, A. S.; GINDRI, R. G.; CAMPOS, F. S.; BOMFIM, M. A. D.; GALVANI, D. B.; KOZLOSKI, G. V.
Afiliação:  Universidade Federal de Santa Maria (UFSM) - Santa Maria, RS, Brazil; Universidade Federal de Santa Maria (UFSM) - Santa Maria, RS, Brazil; Universidade Federal de Santa Maria (UFSM) - Santa Maria, RS, Brazil; Universidade Federal de Santa Maria (UFSM) - Santa Maria, RS, Brazil; Universidade Federal de Santa Maria (UFSM) - Santa Maria, RS, Brazil; MARCO AURELIO DELMONDES BOMFIM, CNPC; DIEGO BARCELOS GALVANI, CNPC; Universidade Federal de Santa Maria (UFSM) - Santa Maria, RS, Brazil.
Título:  Comparison of methods to estimate crude protein and digestible organic matter content of diets ingested by free-ranging sheep.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Small Ruminant Research, v. 178, p. 37-42, Sept. 2019.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.smallrumres.2019.06.023
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Nutritional assessment of grazing ruminants, particularly on natural heterogeneous rangelands, remains a challenge for researchers and technicians. The aims of this study were: i) to compare methodologies of herbage sampling to determine crude protein (CP) and digestible organic matter (DOM) contents of ingested herbage and, ii) to evaluate the use of faecal near-infrared reflectance spectroscopy (fNIRS) to estimate those herbage attributes using either sampling procedure. Herbage samples were collected through hand-clipping (HC) or directly from rumen extrusa at the beginning (ExBM) and at the end (ExEM) of the longest daily sheep meal. In addition, DOM content of ingested herbage was also calculated from the amount of N excreted in faeces (FN). The study was conducted throughout thirteen consecutive months with six rumen-cannulated male sheep kept free on a rangeland plot in southern Brazil. Monthly, data on diet CP and DOM contents were collected by either method and related to near-infrared spectra of faeces collected from each respective sheep using the partial least squares method. Crude protein content in herbage ingested by sheep ranged from 108 to 172?g/kg DM and was, on average, lower (P?Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Faecal NIRS; Natural pasture.
Thesaurus Nal:  Nutritive value; Rangelands; Sheep.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC39392 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Acre.
Data corrente:  10/01/2012
Data da última atualização:  01/11/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  CARVALHO, C. A. C. de; COSTA, D. de A. da; MORENO, A. de L.; CUNHA, C. R. da; ALVARES, V. de S.; MACIEL, V. T.
Afiliação:  CRISTHYAN ALEXANDRE CARCIA DE CARVALHO, UFAC; DAVID DE AQUINO DA COSTA, UFAC; ANDREIA DE LIMA MORENO, CNPq; CLARISSA RESCHKE DA CUNHA, CPAF-AC; VIRGINIA DE SOUZA ALVARES, CPAF-AC; VLAYRTON TOME MACIEL, CPAF-AC.
Título:  Avaliação sensorial de néctar de cupuaçu armazenados sob diferentes temperaturas.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE PÓS-COLHEITA DE FRUTAS, HORTALIÇAS E FLORES, 3., 2011, Nova Friburgo. Anais... Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria Tropical, 2011.
Páginas:  p. 260-263.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Avaliacao sensorial.
Thesagro:  Cupuaçu; Néctar; Theobroma Grandiflorum.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/115603/1/24066.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Acre (CPAF-AC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAF-AC24066 - 1UPCAA - DD
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